17/09/2019

Affald fra OB’s fans kommer tilbage som 3500 halstørklæder

Når OB fredag den 20. september tørner sammen med AGF på Nature Energy Park, vil klubben modtage en donation på 25.000 kr. til stemningspuljen. Giveren er biogasproducenten Nature Energy, og donationen afspejler værdien af det affald, som OB og fansene har sorteret og indsamlet siden juli 2018. Affaldet er herefter blevet til grøn og CO2-neutral biogas i en mængde, som altså udgør en værdi på 25.000 kr.

 

Når OB’s fans trofast står klar på hjemmebanen, Nature Energy Park, er det ikke kun bolden, som de har øje på. Siden juli 2018 har de fynske tilskuere ihærdigt sorteret affald på stadion, og det er i alt blevet til omkring 28.000 kg organisk affald, som Nature Energy har omdannet til biogas. 

 

Den store mængde affald er blevet til en produktion af biogas til en værdi af 22.000 kr. Det beløb har Nature Energy valgt at runde op til 25.000 kr., som virksomheden fredag den 20. september donerer til klubbens stemningspulje i pausen af kampen mod AGF. 

 

Det donerede beløb er dog allerede sat i spil til kampen, hvor OB og den officielle fanklub, De Stribede, har planlagt et initiativ, der gør Richard Møller Nielsen Tribunen blå og hvid. De 25.000 kr. bliver nemlig til 3.500 halstørklæder, som uddeles på Richard Møller Nielsen Tribunen til kampen

.

”Det her samarbejde med OB og klubbens fans giver virkelig mening for OB, klubbens fans, os og først og fremmest den grønne omstilling. Det er cirkulær økonomi i sin reneste form, idet affald fra tilskuerne bliver omdannet til biogas, og værdien af den biogas kommer nu tilbage som en donation til fansene og stemningen på Nature Energy Park på 25.000 kr.,” siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy, og fortsætter:

 

”Vi håber, at vi med et samarbejde som det her kan vænne danskerne til at betragte affaldssortering som en donation til den grønne omstilling og gøre opmærksom på, at affald er en vigtig ressource, som eksempelvis kan varme vores huse op med grøn gas og fortrænge fossile brændstoffer,” siger Ole Hvelplund.

 

Hos OB vækker det særligt begejstring, at klubbens fans belønnes med et stort beløb, samtidig med de har gjort noget godt for klimaet ved at sortere deres affald. 

 

”Hos OB vil vi gerne gå forrest, når det kommer til bæredygtighed, og derfor er vi særligt glade for det her samarbejde med Nature Energy, hvor vores fans bliver inddraget i at bidrage til den grønne omstilling og efterfølgende bliver belønnet med et meget flot beløb, som fører til bedre stemning på lægterne, som forhåbentligt også smitter af inde på banen,” siger Jack Jørgensen, kommerciel chef i OB.

 

For yderligere oplysninger fra Nature Energy kontakt presserådgiver Tim Smidemann på ts@natureenergy.dk eller 23 48 26 51.

 

For yderligere oplysninger fra OB kontakt kommerciel chef Jack Jørgensen på jj@ose.dk eller 51 80 88 18.

 

Fakta

 

Odense Sport & Event har i samarbejde med OB og tilskuere indsamlet 28.080 kg organisk affald på ét år.  Det er blevet til 3650 Nm3 metan, som repræsenterer en værdi på 21.900 kr. Nature Energy har rundet det beløb op til 25.000 kr., som gives til OB’s fans. De 25.000 kr. er blevet brugt af OB og den officielle fanklub, De Stribede, til 3.500 halstørklæder, som uddeles til kampen mod AGF.

Kontakt

Tim Smidemann

Presseansvarlig

Direct: +45 23 48 26 51
E-mail: ts@natureenergy.dk
Region: DK