29/05/2019

Nature Energy leverer et tilfredsstillende regnskab for 2018

2018 var et begivenhedsrigt år for Nature Energy, som bl.a. købte Xergi og solgte 60.000 naturgaskunder til Energi Fyn. Derudover fortsatte Nature Energy med at åbne anlæg flere steder i Danmark, hvilket også er ambitionen for indeværende år.

 

Nature Energy, som er verdens største producent af biogas, har i dag offentliggjort regnskabet for 2018. Det samlede resultat for koncernen er 171 mio. kr. efter skat. Det flotte resultat skyldes især salget af naturgaskunder til Energi Fyn. Regnskabet er Nature Energys første som privat virksomhed.

 

”Resultatet for 2018 er helt som ventet og dermed tilfredsstillende. Vi er glade for, at vi i 2018 kunne oprette 36 nye arbejdspladser. Med købet af Xergi og salget af markedsforretningen står vi nu med en virksomhed, der er 100 pct. fokuseret på biogas, som vi er overbeviste om er en vigtig del af den grønne omstilling og rummer et stort eksportpotentiale for Nature Energy og Danmark,” siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy.

 

Hele overskuddet for 2018 bliver investeret i udbygning af eksisterende og opførelse af nye biogasanlæg i de kommende år. 

 

Mens det samlede resultat for Nature Energy altså var positivt, gav biogasdelen af virksomheden et underskud på ca. 104 mio. kr. Dette skyldes, at Nature Energy er i en fase, hvor virksomheden investerer massivt i udvikling og opførelse af biogasanlæg, stærkt støttet af kapitalindskud fra de nye ejere, ligesom der har været ekstraordinært høje transaktionsomkostninger.

 

”Vi har nu 9 helt færdige anlæg fordelt over Jylland og Fyn, og vi er i gang med at bygge flere. Vi investerer altså massivt i biogasanlæg og den grønne omstilling, og vi forventer, at vi i fremtiden kan bringe omkostningerne så langt ned, at biogasforretningen giver overskud – også med væsentligt mindre offentlig støtte. Men de kommende år har vi brug for støtte, ligesom virksomheder indenfor sol- og vindenergi havde det i begyndelsen og har fået det i årtier,” siger Ole Hvelplund, der forventer, at resultatet for 2019 bliver 0.

 

For yderligere oplysninger kontakt Tim Smidemann på tlf. 2348 2651 eller mail ts@natureenergy.dk.

Kontakt

Tim Smidemann

Presseansvarlig

Direct: + 45 23 48 26 51
E-mail: ts@natureenergy.dk
Region: DK